خاصیت گوجه سبز

خواص گوجه سبز :

گوجه سبز میوه ای آبدار و ترش مزه است که قدمت ۲ هزار ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب وهوای ملایم به رنگ های قرمز، نارنجی، زرد، ارغوانی و سبز روشن در می آیند.

ارزش غذایی 100 گرم گوجه سبز:

کربوهیدرات 8.51 گرم، چربی 2.84 گرم، پروتئین 1.6 گرم، فیبر خام 0.5 درصد.

با مصرف 100گرم گوجه سبز، 5 درصد ویتامین A ، 2.1 درصد ویتامین B1 (تیامین)، 1.9 درصد ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، 2.8 درصد نیاسین، 13 درصد ویتامین C ، 5.1‌ درصد کلسیم، 2.2 درصدفسفر، 5 درصدآهن و 3.6 درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود.

1- این میوه غنی از ویتامین C ، اسید‌مالیک و اسید سیتریک است، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود.

2- بهترین نوع گوجه سبز، گوجه برقانى است که پوست آن به آسانى جدا مى  شود و نوع دیگر آن گوجه گلستان است که در خراسان مى روید و رنگ آن سبز بوده ، کمتر قرمز مى شود. نوع پیشرس آن گوجه سبز است که به نام گوجه گیلانى ، و گیلانى گوجه معروف است و اولین میوه اى است که در فصل بهار به بازار مى آید. این خاصیت مسهلى ندارد. معذلک با یبوست مزاج مى جنگد.

3- گوجه به رنگ هاى سبز و زرد و قرمز ظاهر می شود . رنگ آن ترکیبى شبیه جوهر زردک است که در بدن تبدیل به ویتامین A مى شود و به همین جهت است که انواع آن براى درمان شب کورى و رشد بدن مفید است. مقدار این ویتامین در انواع زرد و قرمز آن بیشتر است .

4- گوجه سبز داراى املاح زیادى از قبیل آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و منگنز است. گوجه از میوه هاى خنک بوده و این خاصیت در انواع ترش آن بیشتر است .

5- اقسام درشت آن خاصیت نرم کننده دارد، ولى در این خاصیت هرگز به پاى آلو نمى رسد.

6- خشک شده­ی آن ها که بیشتر به نام آلوچه خشکه فروخته مى شود، درمان خوبى براى ضعف اعصاب و کم خونى است ، همگى پیشاب آور بوده ، و اعمال کلیه را تنظیم مى نمایند.

7- جوشانده 25 تا سى گرم برگ درخت آن ، کشنده کرم معده بوده و این خاصیت در مغز هسته آن نیز مى باشد. سابقا جوشانده برگ آن را به عنوان تب بر مخصوصا براى مبتلایان به بیماری هاى ریوى تجویز مى کردند.

8- برگ گوجه نفاخ بوده ، و براى معده مضر است، مگر آن که همراه با یک مسهل خورده شود و براى این کار سابقا گلقند را تجویز مى کردند.

9- گوجه سبز باعث تعادل اسید معده می شود.

10- این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند سرطان، چربی خون بالا و پیری سلولی دارد اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. و در مقابله با میکروب ها و عفونت ها موثر است.

11- فیبر موجود در آن باعث بهبود سیستم گوارشی می شود.

12- گوجه سبز تازه سرشار از ویتامین C است که نقش آنتی اکسیدان دارد.

13- خشک شده این میوه که دارای فیتونوترینت است کارکرد آنتی اکسیدانی دارد و برای درمان اعصاب و کم خونی مفید است.

14- مصرف گوجه سبز برای درمان روماتیسم و تصلب شرایین مفیداست.

15- این میوه همچنین ادرارآور است و عملکرد کلیه ها را تنظیم می کند.

16- گوجه سبز منبع‌ ویتامین های گروهB است که باعث کاهش استرس و افسردگی می شود و برای سلامتی پوست و اعصاب مفیداست.

17- در سوخت وساز طبیعی کربوهیدرات، چربی و پروتئین نقش مؤثری دارد.

18- گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد.

19- بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.

20- مطالعات نشان می دهد که این میوه می تواند در درمان تومورها نیز موثر باشد. همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک ( ویتامین C )، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود.

21- گوجه سبز مملو از ویتامین های B و C بوده و به همین جهت برای آرامش اعصاب و مسکن التهاب صفرا شناخته شده است.

22- مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان های مصرف کننده ایجاد می کند.

23- گوجه سبز نرم یا همان آلو نیز برای درمان بسیاری از مشکلات گوارشی از جمله یبوست نیز به کار می رود.

24- پژوهشگران معتقدند که مصرف گوجه سبز برای بهبود طعم دهان مفید است و پختن برگ های درختش در سرکه می تواند در درمان کرم های حلقوی موثر باشد.

25- از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که به خوبی شناخته شده است.

26- اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشار خون و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده ای و روده ای است.

 

هشدارهای مهم در مصرف گوجه سبز:

این میوه اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را مطرح می سازد.

گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است آن را با گلپر مصرف کنید.

هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب‌های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن‌ها را خورد.

 

مضرات گوجه سبز:

بالا بودن میزان اسید در گوجه سبز باعث ایجاد معده‌درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتی‌های معده می‌شود.

توجه داشته باشید، مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود.

ترش و اسیدی بودن گوجه سبز باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندآن‌ها می‌شود.

/ 0 نظر / 17 بازدید